Béla

Ősbemutató a Körképen

2009.02.02. 00:00

Programkereső

A Budafoki Dohnányi Zenekar a Magyar Szimfonikus Körképen február 22-én lép fel. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
905b31b4-9f79-4233-9ce6-0bf7c3ed3a0e

60. születésnapját ünnepli 2009-ben Vajda János, akitől a Hollerung Gábor vezette együttes nem először rendel darabot, a Last Minute Tour című kompozíció ősbemutatójára azonban ezen az estén kerül sor. A koncerten elhangzik még Robert Schumann a-moll zongoraversenye, amelynek szólistája Elena Baskirova lesz, aki fellépett többek között a Müncheni és az Izraeli Filharmonikusokkal, az Orchestre de Paris együttessel és a Chicagói Szimfonikusokkal, és olyan nagy formátumú dirigensekkel dolgozott, mint Sergiu Celibidache, Pierre Boulez és Zubin Mehta. A klasszikus és a romantikus repertoár mellett a 20. századi zenének is elkötelezett tolmácsolója, nevéhez számos mű ősbemutatója fűződik. A koncertet Richard Strauss Hősi élet című szimfonikus költeménye zárja, amelyet szerzője Willem Mengelbergnek és az Amszterdami Concertgebouw Zenekarnak ajánlott.

Kérdésünk: Mikor született a Hősi élet című mű? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009 február 22. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Budafoki Dohnányi Zenekar; km.: Elena Baskirova (zongora); vez.: Hollerung Gábor; Vajda János: Last Minute Tour (ősbemutató); Schumann: a-moll zongoraverseny, op. 54; R. Strauss: Hősi élet, op. 40)