Konrád

Rangos társaságban – az NFZ turnéja a Kanári-szigeteken

2009.02.06. 00:00

Programkereső

Vasárnap a Kanári-szigetekre utazik a Kocsis Zoltán vezette Nemzeti Filharmonikus Zenekar. Nem kollektív nyaralásra, hanem az immár 25. alkalommal megrendezett Kanári-szigeteki Zenei Fesztivál meghívásának eleget téve, egy négy hangversenyből álló turnéra.
b3dd7ad2-a4aa-4b34-81fe-00cb4e022495

Február 9-10-én Las Palmason, 11-12-én Tenerifén lép fel az együttes, mindkét helyszínen kétféle programmal. Az egyikben Haydn, Bartók és Kodály egy-egy műve mellett Beethoven G-dúr zongoraversenye is elhangzik, amelyet Kocsis Zoltán a zongora mellől vezényel. A másik műsorösszeállításban Haydn, Kurtág és Richard Strauss szerepel.

A jubileumi fesztiválon az NFZ-n kívül sok más világhírű együttes is fellépett, többek között a Bécsi Filharmonikusok Lorin Maazel irányításával, a Szentpétervári Mariinszkij Színház Zenekara Valeri Gergiev vezényletével, a Philadelphia Zenekar Christoph Eschenbach dirigálásával, a Gustav Leonhardt vezette Felvilágosodás Korának Zenekara és Kórusa, valamint a római Santa Cecilia Akadémia Zenekara Antonio Pappanóval. A fesztivál nyitókoncertjét mindkét helyszínen a Nemzeti Énekkar és a Tenerifei Szimfonikus Zenekar adta. A magyar kórus Ligeti Requiemjét énekelte, igen nagy sikerrel.