Csilla, Noémi

Képzett társítások – AEGON-estek a Nemzetiben

2009.02.11. 00:00

Programkereső

A Képzett társítások – AEGON-estek című irodalmi-művészeti sorozat az idei évadtól átköltözött a Nemzeti Színházba, ahol továbbra is a magyar művészeti élet kiválóságai lesznek Alföldi Róbert vendégei. Legközelebb február 26-án találkozhatunk a magyarországi művészeti élet jelentős alkotóival és előadóival.
7af73bd2-23d6-427b-8273-58713a3c2b01

Ezúttal Lator László költővel és Orosz István képzőművésszel beszélget a színész, rendező Alföldi Róbert. A beszélgetésre, felolvasásra, olykor képek bemutatására és vetítésre épülő, a műfaji határokat átlépő esteken mindig hangsúlyos a zene, hiszen a meghívott zenészek kreatív módon reagálnak mindarra, ami az esten elhangzik vagy látható. A február 26-i esten Bujtor Balázs (hegedű) gondoskodik a zenei élményről.

Kérdésünk: Melyik évben és melyik lemezkiadónál jelent meg az első olyan CD, amelyen Bujtor Balázs közreműködőként játszott neves jazz-zenészekkel? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer az estre.

(2009. február 26. 19:00 Nemzeti Színház, Gobbi Hilda Színpad (Budapest) - Képzett társítások − AEGON estek a Nemzetiben; km.: Lator László (költő), Orosz István (képzőművész), Bujtor Balázs (hegedű); házigazda: Alföldi Róbert; sorozatszerk.: Eszéki Erzsébet)