Béla

Szülinapos trombitás

2009.03.06. 00:00

Programkereső

Kora tavaszi koncertre készül az MR Szimfonikusok és az Énekkar, amelyen Szentpáli Roland, Vajda János és Mendelssohn műveit adják elő. A koncert érdekessége, hogy meghívott vendégként fellép a Berlini Filharmonikusok szólótrombitása, Tarkövi Gábor, aki épp azon a napon ünnepli negyvenedik születésnapját.

Tarkövi Gábor

Első műsorszámként Szentpáli Roland, a fiatal tubaművész és zeneszerző trombitaversenyének ősbemutatója hangzik el, majd Vajda János megindítóan szép, latin szövegű Magnificatja következik. A hangversenyt a Mendelssohn-év tiszteletére a romantikus lelkületű, német komponista Boszorkányszombat éjszakát felidéző kantátája zárja. Az ebben az esztendőben hatvanadik születésnapját ünneplő Vajda János Magnificatja a kortárszene egyik legnépszerűbb darabja, amelyet a fiatalok számára is érthető, élvezhető dallam- és ritmusvilág jellemez. Azt nem tudni, hogy 2009. március 13-ára megérkezik-e az igazi tavasz, de azt igen, hogy a csillogó tehetségű szerzők műveit az MR Zenei Együttesek Hollerung Gábor Liszt-díjas karnagy irányításával szólaltatják meg a Zeneakadémián. A koncert énekes szólistái Meláth Andrea, Szappanos Tibor és Gábor Géza lesznek.

(2009. március 13. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Csillogó tavasz – MR Szimfonikusok, MR Énekkar; km.: Meláth Andrea, Szappanos Tibor, Gombos Géza (ének), Tarkövi Gábor (trombita); karig.: Somos Csaba; vez.: Hollerung Gábor); Szentpáli Roland: Trombitaverseny (ősbemutató); Vajda János: Magnificat; Mendelssohn: Die erste Walpurgisnacht, op. 90)