Konrád

KLASSZ Tehetségek gálakoncertje

2009.03.09. 00:00

Programkereső

A Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája és a Reneszánsz Év 2008 Programiroda az OKM-mel együtt, 2008-ban hirdette meg első alkalommal a KLASSZ Tehetségek programot. A támogatottak március 27-én a Müpa Fesztivál Színházában mutatkoznak be gálakoncert keretében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
d93729b3-67be-422d-bf8e-917152b12428

A KLASSZ Tehetségek program keretében friss diplomás zenészeket és kulturális menedzsereket támogattak egy éves külföldi tanulmányaik során. 2008-ban a támogatást az Accord Quartet (Veér Csongor, Mező Péter, Kondor Péter, Ölveti Mátyás) nyerte el, aki Bazelben tanulnak, a Trio Duecento Corde (Szabó Ferenc János, Tallián András, Nagy Ibolya) akik Grazban folytatnak tanulmányokat, Ujszászi Kinga, aki Londoni Királyi Akadémián tanul hegedű tanszakon, Győri Noémi aki Bécsben tanul fuvola szakon, Gyurina Zsuzsanna, aki barokk fuvolát tanul Brüsszelben, és Kovács Katalin aki Toulousse-ban folytat csembaló tanulmányokat. A fiatal zenészek a KLASSZ Tehetség program segítségével külföldi kurzusokon és nívós nemzetközi versenyeken vehettek részt, mely jelentős mértékben segítették szakmai fejlődésüket.

A márciusi koncert célja, hogy a fiatal zenészeket a széles közönség is megismerje, továbbá a zenei felsőoktatási intézményben tanulókat is meg kívánják szólítani, és a mecenatúra hagyományának felélesztése is az elérendő eredmények között szerepel. Ezért a rendezvényre az állami és gazdasági szektor szereplőit is egyaránt várják. Az est további fontos momentuma, hogy itt hirdetik meg a 2009-es pályázatot is.

Az est során ünnepi köszöntőt mond Rubovszky Rita, aki a nagy komolyzenei évadok, fesztiválok, ösztöndíjak koordinálására létrejött KLASSZ Zenei Irodának otthont adó Hungarofest Kht. ügyvezető igazgatója, felszólal Dr. Schneider Márta, az Oktatási és Kulturális Minisztérium kulturális szakállamtitkára, és Dr. Batta András, a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem rektora is rövid beszédet mond majd.

Kérdésünk: Mikor alakult a KLASSZ Zenei Iroda? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. március 27. 19:30 Művészetek Palotája – Fesztivál Színház (Budapest) - KLASSZ Tehetségek gálakoncertje; km.: Gyurina Zsuzsanna (barokk fuvola), Spányi Miklós (csembaló), Trio Ducento Corde, Ujszászi Kinga (hegedű), Andrea Fan, Marczi Mariann, Szilasi Alex (zongora), Győri Noémi (fuvola), Accord Quartet; C. Ph. E. Bach: e-moll szonáta, Wq. 124; Benda: G-dúr szonáta, op. 3 No. 1; Haydn: E-dúr trió, Hob. XV/28; Arvo Pärt: Fratres; Henri Dutilleux: Flute Sonatina; Brahms: f-moll kvintett, op. 34)