Márk

Purcell-est a Purcell Kórussal és az Orfeo Zenekarral

2009.03.09. 00:00

Programkereső

Folytatódik a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar oratóriumbérlete a Művészetek Palotájában. Az Évfordulók és bemutatók-bérlet következő estjére március 19-én kerül sor.

A Purcell Kórus, az Orfeo Zenekar és Vashegyi György

A 350 éve született Purcell: Athéni Timon című kísérőzenéje szólal meg, majd a Yorkshire Feast Song (Yorkshire-i ünnepi dal) című óda következik – mindkét mű magyarországi bemutatóként. A koncert második felében az életmű legismertebb és legnépszerűbb darabja, a Dido és Aeneas hangzik el koncertszerű előadásban.

Már megszokhattuk, hogy Vashegyi György és együttesei minden évben különleges programmal örvendeztetik meg a közönséget és a szakmát – az Évfordulók és bemutatók-bérlet esetében sincs ez másképp. A sorozat mindhárom koncertjén elhangzik magyarországi vagy újkori világbemutató: januárban Handel Athalia című oratóriumát hallhatta élőben a magyar közönség, a márciusi programot követően pedig május 14-én kerül sor Michael Haydn Der Kampf der Buβe und Bekehrung című oratóriumának újkori világbemutatójára. Ezen művek mellett további Purcell- és Haydn-művek csendülnek fel a koncerteken a Purcell Kórus és a korabeli hangszereken játszó Orfeo Zenekar mellett kiváló szólisták közreműködésével, Vashegyi György vezényletével.

(2009. március 19. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Purcell Kórus, Orfeo Zenekar; km.: Kiss Noémi, Zádori Mária, Halmai Katalin, Bárány Péter, Megyesi Zoltán, Szigetvári Dávid, Cser Krisztián, Raimund Nolte (ének); vez.: Vashegyi György; Purcell: Athéni Timon (magyarországi bemutató); The Yorkshire Feast Song (magyarországi bemutató); Dido és Aeneas (koncertszerű előadás)