Márk

Mesterművek magyar mesterhegedűkön

2009.03.13. 00:00

Programkereső

Március 14-én 11-kor a Liszt Ferenc Emlékmúzeum matiné hangversenyei sorában különleges, hangszerbemutatóval egybekötött koncertet ad Szecsődi Ferenc (hegedű) és partnere, Szentpéteri Gabriella (zongora). A Mesterművek magyar mesterhegedűkön címet viselő program keretében hét magyar hegedűkészítő mester egy-egy mesterhangszerén szólalnak meg a műsorszámok.
dcfccd4c-ba44-452f-81a1-ad46df5af8af

Adonyi Iván, Bárdi Szabolcs, Gollob Balázs, Draskóczy Gábor, Székely Márton, Kemény Zsombor, Holló Bence hangszerészek valamennyi hegedűje a hangverseny előtt, az erre az alkalomra rendezett kiállítás keretében megtekinthető, majd a koncert után ki is próbálható. A szakmailag egyedülálló, érdekes esemény ötlete és megszervezése Szecsődi Ferencet dícséri, aki a Hubay-emlékév tiszteletére országszerte számos helyszínen és formában - ünnepi hangversenyekkel és ismeretterjesztő előadásokkal, sőt még egy saját költségén kiadott szépséges Hubay-naptárral is - tisztelgett a világhírű magyar hegedűiskola megteremtője előtt. A matiné változatos és választékos műsorát a múzeumi belépővel, külön jegy megváltása nélkül, bárki meghallgathatja:

(2009. március 14. 11:00 Régi Zeneakadémia (Budapest) - Mesterművek magyar mesterhegedűkön − Szecsődi Ferenc (hegedű), Szentpéteri Gabriella (zongora); Svendsen: Románc; Mozart: C-dúr rondó; Vieuxtemps: Álom; Brahms: c-moll scherzo; Hubay: Románc; Variációk egy magyar témára; II. Csárdajelenet; A Liszt Múzeum matinékoncertjei; A matinékoncertek múzeumi belépőjeggyel látogathatók)