Konrád

Szeszélyes express

2009.03.13. 00:00

Programkereső

A Budapest Fringe Fesztivál két tavalyi győztese ad koncertet március 20-án fél nyolckor: a CimbaliBand és a Capriccio Kamarazenekar fiatal muzsikusai közösen zenélnek a Millenáris Teátrum színpadán.

CimbaliBand

A Budapesti Tavaszi Fesztivál keretein belül kerül sor a tavalyi év két Fringe szakmai fődíjas együttesének koncertjére. Két különböző zenei világ találkozik: az első részben a Capriccio Kamarazenekar ad elő repertoárjából, Dopples, Frolov és Grieg műveiből. Az együttes tagjai nagyszerű fiatal zenészek, frissen végzett művészek, vagy a Zeneakadémia jelenlegi hallgatói, vendégük ezúttal Joó Réka fuvolaművész lesz

A koncert második fele igazi zenei csemegét hoz a közönségnek. Koltay Róbert ”Megy a gőzös” című filmjének zeneszerzője Gera Gábor a Cimbaliband három számát írta át a Capriccio Kamarazenekar részére, így a két zenekar közös előadásában kísérhetjük figyelemmel a klasszikus zene és virtuóz balkáni népzene találkozását. Ezen felül Unger Balázs cimbalmos csapata eddig megjelent két lemezéről a TransBalkan Expressről és a Feketetóról szemezget a koncert folyamán. A feketetói vásári hangulatot Henics Tamás, Korzenszky Anna, Rédley Tamás és Sugár-Teodor Dávid fotóművészek feketetói vásárban készült képeiből összeállított vetítés, valamint az Almássy Gonoszok táncegyüttes tagjai biztosítják.

(2009. március 20. 19.30 Millenáris Teátrum (Budapest) - Szeszélyes Express; km.: CimbaliBand, Capriccio Kamarazenekar, Joó Réka (fuvola), Almássy Gonoszok táncegyüttes)