Konrád

A megérthető zene

2009.03.18. 00:00

Programkereső

A Budafoki Dohnányi Zenekar március 29-én is rendez ifjúsági koncertet. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!
a4292f13-badb-4d66-9338-79f096e2de35

Az emberek örök vágya a lehetetlen birtokba vétele, legyen szó akár a súlytalanság, akár saját fizikai korlátaink leküzdéséről. Az alkotó- és különösen az előadóművészet egyik fontos eleme a virtuozitás. Ez sokáig a mesterség megmutatásának ambíciója volt, de különösen a 18-19. századra elsősorban a közönség elkápráztatásának eszközévé vált. Csajkovszkij b-moll zongoraversenye szintén kultikus népszerűségre tett szert, pedig sokan még művészi kvalitásait is kétségbe vonják. Valóban a zongorista kozmikus nehézségű szólója tette ilyen népszerűvé a művet?

Kérdésünk: Mikor mutatták be Csajkovszkij b-moll zongoraversenyét? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe egy négyjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen öt szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. március 29. 11:00 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - Budafoki Dohnányi Zenekar; km.: Fülei Balázs (zongora); előad és vezényel: Hollerung Gábor; Csajkovszkij: b-moll zongoraverseny; A megérthető zene)