Emma

Händel Ünnep

2009.03.22. 00:00

Programkereső

Nemcsak Joseph Haydn körül forog a világ 2009-ben, ugyanis Georg Friedrich Händelnek is kerek évfordulója van: 250 éve annak, hogy távozott az élők sorából, hátrahagyva a zenetörténet egyik legkiemelkedőbb életművét. Ebből az alkalomból tíz hangverseny, öt filmvetítés és két zenetörténeti ismeretterjesztő előadásra számíthatnak az érdeklődők áprilisban a Nádor Programiroda szervezésében.

14-én megalakul a Magyar Händel Társaság neves muzsikusokból, zenekedvelő Händel-rajongókból és a koncertek fellépőiből, akik között olyan neves művészek szerepelnek, mint Elek Szilvia, Bednarik Anasztázia, Király Csaba, a Camereta Barbora együttes, Róbert György, Kelemen Pál, a Musica Sacra kórus és kamarazenekar, Csáki András, az Aura Musicale együttes, az Arcangelo Kamaraegyüttes és az Excanto Együttes.

A filmvetítések alkalmával megtekinthető a Giulio Caesare, a Messiás, a Vízi zene és az Agrippina. A zenetörténet előadások alkalmával pedig Virágh László beszél majd Händel itáliai tartózkodásáról, Solymosi Tari Emőke pedig a barokk zeneszerző operáiról tart előadást.

(2009. április 3–19. Nádor Terem, Bravia Terem (Budapest) – Händel Ünnep)