Konrád

Miklósa Erika – ezúttal másképp

2009.04.06. 00:00

Programkereső

A MÁV Szimfonikus Zenekar Mesterbérletében lép fel Miklósa Erika, a mai magyar operaénekes generáció egyik legkiemelkedőbb alakja, aki ezúttal művésztársaival a magyar, a mediterrán, a keleti és az amerikai dalok világába is elkalandozik, műfaji határok nélkül.

Miklósa Erika

Mikósa Erika 2004 óta szerepel a New York-i Metropolitan operában, fellépett London, Párizs, Madrid és Berlin nagy operaházaiban. A Művészetek Palotájában 2006 óta minden év tavaszán megrendezett gála-koncertjein egy tűt nem lehetett leejteni, annyian voltak. Ezeken a hangversenyeken minden alkalommal a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott, hanglemezfelvételt is készítettek közösen. A régi barátság jegyében Miklósa Erika most a zenekar vendégeként lép pódiumra és több tekintetben is változtat az eddigi hangversenyek hagyományain. Először is repertoárját kitágítja „könnyedebb” műfajok irányába, másrészt meghívott barátait fiatal, pályájuk kezdetén álló magyar énekesek közül választja ki.

Más lesz a műsor is a korábban megszokott elegáns operagálákhoz képest: Miklósa Erika ezen az estén az operett és a musical világába is tesz egy kis kitérőt, angol és amerikai zene is megszólal, de az opera-rajongóknak sem lesz oka panaszra: Mozart, Rossini, Verdi, Puccini, Mascagni operáinak kedvelt részletei is felcsendülnek.

(2009. április 7. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Másképp − MÁV Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika (ének); km.: Dolhai Attila, Nyári Zoltán, Szegedi Csaba; vez.: Makláry László)