Csilla, Noémi

A Nemzeti Filharmonikusok Stravinsky-estje

2009.04.10. 00:00

Programkereső

Különleges, izgalmas műsorral várja közönségét a Nemzeti Filharmonikus Zenekar április 17-én, pénteken, a Művészetek Palotájában. Ezen az estén csupa Stravinsky-mű hangzik el, köztük – szokatlan módon – három zongoraverseny.

Olli Mustonen

A versenyművek szólistája a finn Olli Mustonen lesz, aki – az est karmesteréhez, Kocsis Zoltánhoz hasonlóan – nem csupán zongoraművészként tevékenykedik, hanem dirigál és komponál is. A most elhangzó darabokat mintegy tizenöt évvel ezelőtt lemezre is vette, Vladimir Ashkenazy vezényletével.

A hangverseny mindkét félideje a zeneszerző legrövidebb kompozíciójával, a mindössze félperces, két trombitára írott Fanfárral indul, a zongoraversenyek mellett pedig megszólal a Cirkusz-polka és a norvég népdalokat feldolgozó Négy norvégos is.

(2009. április 17. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - A Nemzeti Filharmonikus Zenekar Stravinsky-estje; km.: Olli Mustonen (zongora); vez.: Kocsis Zoltán; Stravinsky: Fanfár két trombitára; Cirkusz-polka; Versenymű zongorára és fúvós hangszerekre; Movements zongorára és zenekarra; Négy norvég kép; Capriccio zongorára és zenekarra)