Csilla, Noémi

Magyar Szimfonikus Körkép a Telekom Zenekarral

2009.04.14. 00:00

Programkereső

Április 23-án Budapestre látogat Gilles Apap, a híres-hírhedt, francia származású hegedűművész, akit sokan a klasszikus zenei élet Nigel Kennedynél is különcebb képviselőjének tartanak. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
e25b05f5-c33f-49ac-949a-aebaa741ed5d

Gilles Apap hangversenyeinek a klasszikus zene elkötelezett rajongóinak többségét őrületbe kergető jellegzetessége a jazz, a blues, a cigányzene, a swing, az ír, amerikai, indiai és más népzenék elemeit vegyíti. Az áprilisi esten a Kovács János vezényelte Magyar Telekom Szimfonikus Zenekarral lép fel.

Kérdésünk: Mikor szerezte meg Gilles Apap a Yehudi Menuhin Verseny kortárs zenei kategóriájának első díját? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak a helyes megfejtés betűjelét írja!)

A) 1984
B) 1985
C) 1986

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen tíz szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. április 23. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar; km.: Gilles Apap (hegedű); vez.: Kovács János; Ligeti György: Régi magyar társastáncok; Mozart: G-dúr hegedűverseny, K 216; Bartók: II. rapszódia; Enescu: I. román rapszódia; Liszt: II. magyar rapszódia)