Csilla, Noémi

Mendelssohnt ünnepelve

2009.04.22. 00:00

Programkereső

Ünnepi hangversenyre készül a Magyar Telekom Szimfonikus Zenekar május 3-án a Zeneakadémiaán. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
10c03c4f-94b4-475e-8717-bb4b3101f7dd

A koncert műsorán természetesen Mendelssohn-művek szerepelnek, úgy mint: a h-moll vonósszimfónia, az e-moll hegedűverseny, a Szentivánéji álom – kísérőzenéje. A közreműködők között olyan jeles művészek szerepelnek mint Kelemen Barnabás (hegedű), Hajnóczy Júlia és Sáfár Orsolya (ének) és az Angelica Leánykar (karig.: Gráf Zsuzsanna). A karmester Keller András lesz.

Kérdésünk: Hány évesen komponálta Mendelssohn a Szentivánéji álom nyitányát? (Kérjük, válaszát ne foglalja mondatba! A válasz mezőbe csak egy kétjegyű számot írjon!)

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen nyolc szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

(2009. május 3. 19:30 Zeneakadémia Nagyterem (Budapest) - A Magyar Telekom Zenekar ünnepi koncertje Mendelssohn születésének 200. évfordulója tiszeletére; km.: Kelemen Barnabás (hegedű), Hajnóczy Júlia, Sáfár Orsolya (ének), Angelica Leánykar (karig.: Gráf Zsuzsanna); vez.: Keller András; Mendelssohn: h-moll vonósszimfónia, Nr. 10.; e-moll hegedűverseny, op. 64; Szentivánéji álom - kísérőzene, op. 61)