Konrád, Tivadar

Koncertek Jakobi módra

2009.04.27. 00:00

Programkereső

Az elmúlt évek hagyományait folytatva a következő évadban is a programkínálat fontos részei lesznek a Jakobi Koncert Kft. által szervezett sorozatok, úgy mint A Zongora, a Kamaraestek, A zongorán túl, a Hangszerek világa, a XI. Nemzetközi Hárfafesztivál és a Koncertek hárfával, s mindez a Koncert 33 részeként kerül megrendezésre.

Midori

A nagysikerű A Zongora sorozat 2009/2010-es évadának vendégei ezúttal Ching-Yun Hu, Bogányi Gergely, Piotr Anderszewski, Ránki Dezső, Fazil Say, Oleg Maisenberg és Grigory Sokolov lesznek. A Kamaraestek fellépői: Perényi Miklós (gordonka), Szokolay Balázs (zongora), Midori (hegedű) és Charles Abramovic (zongora).

Folytatódik Vásáry Tamás zongoraművész A zongorán túl sorozata, amely öt előadásból áll majd. A hangszerek világa gyerekeknek szóló programok során az Ewald Quintet, Szabadi Vilmos, Vigh Andrea, Excanto együttes és Kállay Gábor hozzák közelebb a zene világát a kicsikhez. A XI. Gödöllői Nemzetközi Hárfafesztiválon olyan jeles művészek lépnek pódiumra, mint Monika Stadler (Ausztria), Maria Krushevskaya (Oroszország), Catrin Finch (Anglia) és Vigh Andrea. A hárfának egy másik sorozatot is szenteltek a szervezők: a Koncertek hárfával négy hangversenye során a Festetics Palota Tükörtermében barátkozhatnak az érdeklődők eme nemes hangszerrel.

Ezek a soroztok a Koncert 33 részeként hangzanak el, mely egy olyan kezdeményezés, melynek keretében a 6-18 év közötti fiatalok 1-1 kísérővel rendkívül kedvezményes áron vásárolhatnak jegyeket. Koncertenként továbbra is 50 fiatal hangverseny-látogatására nyílik lehetőség. További információ: www.jakobikoncert.hu.