Béla

VIII. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál

2009.04.30. 00:00

Programkereső

Szabó Sándor, a rendezvény házigazdájának meghívására a Fonóban az eltérő zenei közegből érkező, és különböző zenei hatásokkal rendelkező művészeknek, a többféle stílusnak köszönhetően az idei fesztiválon igen változatos koncertek lesznek.

Eduardo Bignozzi

Az akusztikus gitár köré szerveződött zenei mozgalom nagyon színes képet mutat, sőt ma úgy tűnik, az egyetlen olyan aktív zenei jelenség, ahol elmosódnak a műfaji határok. Sokféle zene jelenik meg akár egyetlen koncerten is: jazz, blues, népzene, fingerstyle, és experimentális műfajok. A hangszer "felhasználása" olyan sokrétű, hogy talán nincs még egy hangszer, amit ennyiféle stílusban, módon, típusban használnak. Az művészek általában saját szerzeményeiket adják elő, ezért is izgalmas és érdekes ez a világ, mert a mait, a frisset a most születőt mutatja be egy nagyon eredeti élő formában.

Szabó Sándor meghívására idén Walter Lupi és Edoardo Bignozzi Olaszországból, Michael Young az USA-ból érkezik az idei fesztiválra. A koncerten Szabó Sándorral duóban fellép a hazai fiatal gitáros generáció képviselője, Heidrich Roland. Az akusztikus hangszerekre tervezett hangrendszernek köszönhetően kimagasló akusztikus élményt a koncerten vetítés egészíti ki.

(2009. május 3. 19:00 - Fonó
VIII. Nemzetközi Akusztikusgitár Fesztivál
Km.: Walter Lupi, Edoardo Bignozzi, Michael Young, Szabó Sándor, Heidrich Roland)