Hella

Intendáns kerestetik

2009.05.05. 00:00

Programkereső

A Salzburgi Ünnepi Játékokat 2011-ig vezető Jürgen Flimm helyére még mindig keresik a megfelelő utódot.

Salzburg (fotó: Salzburger Festspiele Pressebüro)

Mintegy húsz osztrák és külföldi jelentkező nyújtotta be pályázatát Flimm 2011 őszétől megüresedő pozíciójára (aki a berlini Staatsoper igazgatói szélébe ül át), de az április végi határidőig a bizottság nem tudott döntést hozni. A kuratórium időt kér, hogy mindegyik jelölttel elbeszélgessen a tervekről. Optimális esetben május közepén meglesz az utód, de legkésőbb az idei Ünnepi Hetek kezdetére ígérik a döntést.

Salzburgban idén július 25. és augusztus 30. között tart a fesztivál. A brémai Deutsche Kammerphilharmonie műsorában Beethoven-művek szerepelnek (Paavo Järvi vezényel), hangversenyt adnak a Bécsi Filharmonikusok, az Emerson String Quartet, a Concertgebouw Zenekar, a Berlini Filharmonikusok, valamint a Londoni Szimfonikus Zenekar. Az operaprogramban szerepel a Cosí fan tutte (Fischer Ádám vezényletével), Rossini Moïse et Pharaon című műve Jürgen Flimm rendezésében, Riccardo Muti dirigálásával, a Figaro házassága, Haydn Armidája, illetve a Fidelio (vezényel: Daniel Barenboim). Händel áriái és zenekari darabjai szerepelnek Rolando Villazón és a Gabrieli Players közös koncertjének műsorán.

A dóm előtti téren hagyományosan előadják az Akárkit, lesz Bakkhánsnők Jörg Gosch rendezésében, a Budapesten is járt Hermanis-előadás, A csend hangjai, a Young Directors Project keretében pedig a Bodó Viktor rendezte Alice is bemutatásra kerül.