Konstantin

Haydn-est a Purcell Kórussal és az Orfeo Zenekarral

2009.05.06. 00:00

Programkereső

Idei utolsó előadásához érkezett a május 14-én este fél nyolckor megrendezésre kerülő hangversenyével a Purcell Kórus és az Orfeo Zenekar oratóriumbérlete a Művészetek Palotájában.

Joseph Haydn

A bérlet címe "Évfordulók és bemutatók" - ennek az előadásnak a műsorát is ennek megfelelően állította össze Vashegyi György: hallhatunk újkori világbemutatót: Michael Haydn Der Kampf der Buße und Bekehrung című oratóriumát, majd az est második felében következik Joseph Haydn halálának kétszázadik évfordulója, a 2009-es Haydn-év tiszteletére a Heiligmesse.

A koncerten a szervezők meghirdetik az együttesek jövő évi bérletének programját, és már a koncert napjától lehetőség nyílik a bérletek megvásárlására kedvezményes áron.

(2009. május 14. 19:30 Művészetek Palotája – Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem (Budapest) - Purcell Kórus, Orfeo Zenekar; km.: Hamvasi Szilvia, Elisabeth Scholl, Szabóki Tünde, Váradi Zita, Zádori Mária, Németh Judit, Kálmán László, Cser Krisztián (ének); vez.: Vashegyi György; M. Haydn: Der Kampf der Busse und Bekehrung (oratórium – modern kori világbemutató); J.: Haydn: Heiligmesse)