Júlia, Rita

Terézvárosi Majális

2009.05.13. 00:00

Programkereső

Május 22-24. között ismét vásári kavalkádra, színpadi előadásokra, koncertekre, sportbemutatókra készülhetnek a terézvárosiak (és az erre járók) a Teréz templomot körülvevő, forgalomtól mentes övezetben.

Vujicsics együttes

A TERMA Zrt. az őszi Búcsúhoz hasonlóan tavasszal is jelentkezik szabadtéri nagyrendezvénnyel, melynek a Templom tér ad otthont.

Nép- és iparművészek portékáival, valamint fellépők tucatjaival népesül be a Templom tér a Nagymező és a Király utca kereszteződésében. A tradíciókhoz híven bemutatkoznak nemzetiségi tánccsoportok és zenekaraik, több kerületi iskola és óvoda. Sportegyesületek bemutatóit és Ökölvívó gálát is láthat a közönség. Lesznek mesejátékok, ahol találkozhatnak például a Batyu Színház és a Kolibri Színház gyermekműsoraival.

Minden este koncerteken vehet részt az érdeklődő közönség: pénteken a Vujicsics együttes, valamint a Brillantin zenekar lép színpadra, szombaton Lakatos Mihály és cigányzenekara, vasárnap pedig a Budapest Ragtime Band játszik. Délelőttönként pedig bemutatkoznak a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola és Gimnázium, valamint a Tóth Aladér Zeneiskola diákjai.

A Terézvárosi Majálist tűzzsonglőrök és tűztáncosok részvételével vasárnap este Tűzünnep zárja. A programok ingyenesek!