Orbán

Haydn-maraton

2009.05.21. 16:54

Programkereső

A Haydn-év csúcsán, a mester halálának napján, május 31-én, vasárnap a Hungarofest Kht. KLASSZ Zenei Irodája tizenkét órás "zenemaratont" szervez a Millenárison.
Haydn baba
Haydn baba

Az első bécsi klasszikus mester halálának 200. évfordulóján 11 és 23 óra között ingyenes programokkal várnak kicsiket és nagyokat, mindazokat, akik ismerik a "szimfóniák atyjának" zenéjét, s mindazokat, akik még nem. Fellép majd Halász Judit, az Óbudai Danubia Zenekar és a Sebő-együttes, este pedig a Nemzeti Filharmonikus Zenekar Kocsis Zoltán vezényletével egyedülálló zenei kísérletet ad elő Szakcsi Lakatos Bélával. A maraton utáni "levezetésről" a Budapest Bár gondoskodik. A nap házigazdája Novák Péter.

A gyereknapi vasárnap délelőttjén és délutánján olyan muzsikusok lépnek fel a már említetteken kívül, mint Bölöni Réka Társulata, a Drums Ütőegyüttes, a Brass in the Five, a Garabonciás Táncegyüttes, a Jánosi Együttes, a Trio LaKriA és a Mirrorworld, valamint a Zuglói Filharmónia Fúvószenekara is, a zenén túl pedig egész nap kézműves foglalkozások színesítik a programot, a kulináris különlegességek kedvelői pedig Haydn kedvenc ételei és italai közül válogathatnak.

 

Magyarországon öt város vesz részt az osztrák Haydn Festspiele Eisenstadt által létrehívott World Creation projektben, így zenekedvelők Haydn A teremtés című oratóriumát itthon - egyedülálló módon - egy napon, öt helyszínen, Budapesten, Pécsen, Esztergomban, Sopronban és Balatonfüreden hallgathatják meg. És ne feledjék: A komolyzene nem lejárt lemez!

www.haydn-2009.hu

www.millenaris.hu