Orbán

Óbudai Nyár 2009

2009.05.26. 17:20

Programkereső

Színház, Muzsika és Opera a kertben, koncertek az óbudai templomokban és a Kiscelli romtemplomban – ezekkel várja az Óbudai Társaskör a nyári melegben a kultúrára szomjazókat.
Pestalozzi trió
Pestalozzi trió

A Színház a kertben sorozat részeként Coburn Kopogós römi című darabját láthatjuk tíz alkalommal június végén. A két felvonásos tragikomédiát Csiszár Imre rendezte, amelyben Moór Marianna és Szilágyi Tibor lép színre. A történet két magára maradt emberről, egy férfiről és egy nőről szól, akik egy különös helyen, egy különös élethelyzetben találkoznak. Arról, hogy hogyan kerülnek napról-napra, kártyapartiról kártyapartira közelebb egymáshoz. Izgalmas, megható módon tárul elénk és bomlik ki Dorsey és Martin sorsa.

A Muzsika a kertben sorozatban a Hargitai Imre (zongora), Déri György (gordonka) és Rónaszéki Tamás (hegedű) alkotta Pestalozzi trió ad koncertet július 8-án, július 15-én a Chameleon Big Band, július 29-én egy sanzonest keretében Bardóczy Attila (ének) és az Orosz Zoltán trió, augusztus 5-én pedig a Budapest Ragtime Band gondoskodik a felhőtlen szórakozásról.

A Kiscelli romtemplomban a Liszt Ferenc Kamarazenekar ad hangversenysorozatot. Július 19-én Szakács Domonkos, július 26-án Szabó Ildikó, augusztus 2-án Pusker Júlia lesz a szólistájuk.

Donizetti Szerelmi bájital című vígoperája kétszer hangzik el az Opera a kertben sorozat keretében július 22-én és 23-án Fehér András rendezésében. A templomi koncerteknek az Óbudai Szent Péter- és Pál-templom és az Óbudai Református Egyházközösség temploma ad helyet. A fellépők rangos névsorában az Óbudai Kamarakórus, a Banchieri Énekegyüttes, az Albert Schweitzer Kórus és Kamarazenekar, valamint Virág András (orgona) és Pitti Katalin (ének) neve tűnik fel.