Dezső

Diplomakoncert Madaras-módra

2009.05.28. 16:08

Programkereső

Május 29-én, pénteken fél négykor kerül sor Madaras Gergely fuvolaművész diplomahangversenyére a Zeneakadémia Nagytermében.
Madaras Gergely
Madaras Gergely

A színes és nagy hangvételű műsor részeként elhangzik J. S. Bach IV. Brandenburgi Versenye, a Lowell Liebermann amerikai zeneszerző által 1988-ban komponált Szonáta, C. M. von Weber fuvolára, csellóra és zongorára írt Triója, valamint a közismert és fuvolisták által gyakran játszott D-dúr Fuvolaverseny W. A. Mozarttól.

A vendégművészek: Mali Emese, Győri Noémi, Bangó Ferenc, Karasszon Dénes, valamint a Grazioso Kamarazenekar, amely pár évvel ezelőtt alakult a Nemzeti Filharmonikus Zenekar művészeiből. A hangversenyre - mint azt a diplomakoncerteknél megszokhattuk - a belépés ingyenes.

Madaras Gergely az utóbbi években fiatal karmesterként is felhívta magára a figyelmet a magyar és a nemzetközi zenei életben egyaránt. Idén nyáron James Levine, Kurt Masur és Herbert Blomstedt tanítványaként és asszisztenseként a Bostoni Szimfonikus Zenekar nyári akadémiájának, a Tanglewood Music Centernek lesz két hónapon át "conducting fellow"-ja. Ezt az ösztöndíjjal járó pozíciót Tanglewoodban évente három-négy fiatal és kiemelkedő dirigensnek ítélik oda; az "öregdiákok" között olyan karmestereket találunk, mint Leonard Bernstein, Lorin Maazel, Claudio Abbado vagy Seiji Ozawa.

Madaras Gergely mindemellett hatodik éve az IKZE fesztivál főszervezője és művészeti vezetője Győri Noémivel közösen.

www.gergelymadaras.com