Dezső

Felsőörsi zenei elitképző

2009.05.28. 15:24

Programkereső

Oktatócentrum létesül a hátrányos helyzetű roma gyerekeknek, ahol zenei ismeretek mellett informatikai és médiaképzést is kapnak.
C2263E76-B42A-4D56-845A-41306506CC37

Zeneművészeti képzési központ létesül Felsőörsön - nyilatkozta Mészáros Zoltán a fejlesztést lebonyolító és a leendő oktatási centrumot működtető projektcég, a Camp Europe Non-Profit Oktatási Kft. ügyvezető igazgatója. "Kis túlzással zenei elitképző lesz" - mondta, ahová a 10-20 éves korosztályba tartozó tehetséges gyermekeket várják. Az ifjakat ismert művészek oktatják majd, eddig Kocsis Zoltán és Ránki Dezső zongoraművészektől, Snétberger Ferenc gitárművésztől, Roby Lakatos és Lendvai József hegedűművészektől kaptak ígéretet. Szociálisan hátrányos helyzetű roma és nem roma gyermekek kerülhetnek be az intézménybe, továbbá évente mintegy 30 gyermeket külföldről is fogadnak, ezért a képzés magyar és angol nyelven zajlik majd.

A zene mellett informatikai ismereteket is szerezhetnek a gyerekek és médiaképzésben is részt vesznek a veszprémi Pannon Egyetemmel együttműködésben. A központot ezen kívül erdei iskolaként és üdültetésre is használni kívánják a létesítők.

A beruházás megvalósítása 2009 novemberében kezdődik és 2011. május 1-jén szeretnék avatni a 750 millió forintba kerülő létesítményt. A beépített terület több mint kétezer négyzetméter alapterületű lesz, ahol szabadtéri pihenő- és játszóhelyeket, illetve színpadot is kialakítanak.