Csilla, Noémi

Baráti események

2009.06.10. 00:00

Programkereső

Baráti Kristóf a nyáron sem tétlenkedik. 11-én váltott mesterhangszereken adja elő Vivaldi versenyműveit Moszkvában, 14-én már Venezuelában koncertezik, július 28-29-én pedig Japánban gyönyörködhetnek játékában.

23D066E7-977B-42A9-9419-AFAD42F76605

A négy évszak című Vivaldi-művel lép színpadra Baráti Kristóf június 11-én a Stradivari Society szervezésében a moszkvai Csajkovszkij Konzervatórium nagytermében. A koncert érdekessége, hogy minden "évszakot" más-más hangszeren fog játszani, így hallható lesz a Lady Harmsworth (1703), a Venus (1727), a Joachim (1715) és a St. Lorenzo (1719) nevű hegedű is. S mindezt egy olyan különleges, alkalmi kamarazenekar élén kell elképzelnünk, amelynek minden egyes művésze hallatlanul értékes mesterhangszereken játszik. A Stradivari Kamarazenekar tutti hangzását egyaránt színesíti majd Amati, Guarneri del Gesu, Stradivari, vagy Montagnana műhelyében készült hangszer.

A Stradivari Society elsődleges célja, hogy felfedezze a klasszikus zenei világ legtehetségesebb, ígéretesebb fiatal muzsikusait, és a legkiválóbb hangszerek, elsősorban Stradivari mesterhangszerek használatának lehetőségével ajándékozza meg őket, így elősegítvén a fiatalok karrierjének még teljesebb kibontakozását. Baráti Kristóf a Stradivari Society jóvoltából a Lady Harmsworth Stradivari hegedűn játszik minden koncertjén, amely 1703-ban készült.

A nyár ezzel természetesen nem ér véget, néhány napra rá, június 14-én az ifjú hegedűs a Venezuelai Szimfonikus Zenekar megalakulásának 79. évfordulója alkalmából rendezett koncerten Beethoven: D-dúr hegedűversenyét adja elő Venezuela legnagyobb koncerttermében, a Teresa Carreno-teremben.

Július 28-29-én Osaka, Japán lesz a következő állomás, ahol Baráti Kristóf áprilisban megjelent nagysikerű hanglemezének teljes anyagát szólaltatja meg, Paganini D-dúr és h-moll hegedűversenyét az Eiji Oue vezényelte Osakai Filharmonikus Zenekarral.

www.kristofbarati.com
www.starlet.hu