Zita, Mariann

Költöznek a MÁV Szimfonikusok

2009.06.10. 15:15

Programkereső

A Zeneakadémia novemberben kezdődő felújítása miatt egy időre kiseik a koncerthelyszínek közül. A MÁV Szimfonikus Zenekar ezért a Budapesti Operettszínházba hirdette meg hagyományos bérleteit.
E1346259-7608-4044-8D66-7C7511A07022

Kollár Imre művészeti vezető az következő évad során a zenekar repertoárjából eddig hiányzó művekkel és szokatlan műsor-összeállítással igyekszik elnyerni a közönség tetszését, akik e különleges kínálatból szemezgetve remélhetőleg minél több bérletet váltanak az új helyszínre is.

Izgalmas párosítás lesz például az egy estén elhangzó Mozart két A-dúr zongoraversenye Ránki Dezső előadásában és Bruckner VII. szimfóniája. Halottak napján Fauré Requiemje, Poulenc Stabat Matere és Verdi Quatro Pezzi Sacri című kompozíciója fog felcsendülni. Wagner-művek is rég szerepeltek a zenekar műsorában, a következő évadban ez sem fog hiányozni.

Nemcsak a műsor lesz azonban más, hanem a vendégművészekkel kötött megállapodások is. A zenekar vezetése ugyanis azt szeretné, ha a nézők egy-egy előadó nevét az MÁV Szimfonikusokkal köthetnék össze. A művészek rangos névsorában Robert Bokor, Carlos Miguel Prieto, Baráti Kristóf és Irwin Hoffman neve is megtalálható, és 2010 júniusában a Lyonból, csak nagyon ritkán kimozduló Csaba Pétert is sikerült megnyerniük.

A MÁV Szimfonikusok a Budapesti Operettszínházzal nem csak időszakos együttműködést terveznek: a jövőben közös bérletsorozatot is indítanának, ahol több műfaj is (opera, operett, musical) szerepelne a kínálatban. A zenekar közönségének talán elsőre furcsa lesz az új környezet, hiszen sokuk közülük már évtizedek óta a megszokott helyéről élvezhette a Zeneakadémián a MÁV szimfonikusok játékát, de a zenekar vezetése mindent megtesz azért, hogy az új helyszínen is a megszokott színvonalú és hangulatú koncertekkel várják a zenebarátokat.