György

MađArt

2009.06.10. 12:31

Programkereső

Június 14. és 18. között kerül sor a MadArt kulturális fesztiválra Szerbiában számos kiváló magyar előadó részvételével.
MadArt logóegyik fele
MadArt logóegyik fele

Az Égtájak Iroda a Magyar Köztársaság Miniszterelnöki Hivatal közös szervezésében MadArt'09 - Magyar kulturális napok Szerbiában a kultúra eszközeivel szeretné megmutatni a művészet népeket összekapcsoló, különbözőségeken felülemelkedő nemzetek közötti világnyelvét. A fesztivál célja, hogy felhívja a figyelmet a két nép kultúrájának kapcsolódási pontjaira, ezért a fellépők között magyarországi szerb, valamint vajdasági magyar művészek is képviseltetik magukat.

A MadArt'09 Belgrádban és két dél-szerbiai városban Nišben és Kruševacban - szándékoltan nem magyarok lakta területeken - várja majd az érdeklődőket. A programot a Rolla János vezette Liszt Ferenc Kamarazenekar hangversenye nyitja, és a fellépők névsorában olyan együtteseket, művészeket fedezhetünk fel, mint a Molnár Dixieland Band, a Vivace Táncegyüttes, az Állami Népi Együttes, a Csík zenekar, valamint a Nagy János és a Freestyle Sextet. A gazdag kínálatban szerepel kiállítás, filmvetítés és színházi előadás is.