Ervin

Vissza a jövőben

2009.06.10. 12:19

Programkereső

Óbudai Danubia Zenekar június 6-án a Zeneakadémia Nagytermében tartott évadzáró koncertjén ünnepelte fennállása 15. évfordulóját.
Óbudai Danubia Zenekarfennállásuk 15. évfordulóján, az évadzáró koncerten
Óbudai Danubia Zenekarfennállásuk 15. évfordulóján, az évadzáró koncerten

A karmester Héja Domonkos volt, a zenekar alapítója és művészeti vezetője, aki a koncert első felében Prokofjev V. szimfóniáját vezényelte. A második rész mottója, Vissza az időben: a művészek Óbudai Danubia Zenekar feliratú pólóba bújva folytatták a muzsikálást. Batta András, a Zeneakadémia rektora áttekintette és méltatta a zenekar 15 éves működését, a felhangzó zeneművek pedig a repertoár építésének fontos állomásairól szóltak. Egy Strauss-keringővel kezdtek, majd egy-egy Dohnányi és Sosztakovics tétel következett, a hivatalos műsor Britten Változatok és fúga egy Purcell-témára című művével zárult. A zenekar szólista vendége a zenekarral egyidős, éppen 15 éves Gyöngyösi Ivett zeneakadémiai növendék volt, aki Chopin Andante spianato és Grand polonaise brillante című darabját játszotta nagy sikerrel.

A ráadásként két Happy Birthday-variáció, Brahms XV. Magyar tánca, valamint egy Strauss-polka hangzott el. A közönség a különleges hangverseny mellett ajándékot is kapott a zenekartól: egy CD albumot, amelyen az esti születésnapi koncert műsorát vihette haza.