Ervin

A Jazz Klasszikusai

2009.06.13. 14:48

Programkereső

KlasszJazz címmel ingyenes koncertet adnak június 21-én, a Zene Ünnepén a Pannon Filharmonikusok a magyar jazz kiválóságaival, Kovács László vezényletével.
Szakcsi Lakatos, Oláh, Fekete-Kovács, Babos
Szakcsi Lakatos, Oláh, Fekete-Kovács, Babos

A Magyar Jazzművészek Társasága zeneszerzői pályázatot hirdetett, amelyre a legjobb hazai zeneszerzők küldték el kompozícióikat. A nyertes művekből a Magyar Állami Operaházban rendeztek hangversenyt, mert ezek a művek egytől egyig jazz- és szimfonikus zenekarra íródtak. Fantasztikus koncert kerekedett ebből, bár a legolcsóbb jegy is tízezer forintba került, pár nap alatt elfogyott minden belépő. Másfél ezren látták, hallották a bemutatót, amely óriási sikert aratott.

  

Ez a rendkívüli produkció hallható újra teljes egészében Pécsett: a Zene Ünnepe napján ingyenesen, a Sétatéren, a Bazilika előtti pódiumon. Parádés a közreműködők listája, fellép Pécsett Balázs Elemér, Barcza Horváth József, Dés László, Fekete-Kovács Kornél, Babos Gyula, Oláh Kálmán, Szakcsi Lakatos Béla, Lantos Zoltán, és Borbély Mihály. A felcsendülő dzsessz-szimfóniák Fekete-Kovács Kornél, Szakcsi Lakatos Béla, Babos Gyula és Oláh Kálmán szerzeményei.

Igazi ünnepnek ígérkezik a közös hangverseny a néhány éve erőteljesen fejlődő pécsi zenekarral és a hazai jazzélet kitűnő alkotó- és előadóművészeivel. Elképesztő számban találhatók ugyanis minden korosztályban kiugró zenészek, kitűnő, sokszínű, rendkívül kreatív és szabad előadó- és alkotóművészek. Ez a koncert is érzékeltetheti majd: nem érdemes szétválasztani a műfajokat. Sokkal izgalmasabb a műfaji meghatározásnál maga az újdonság, az újszerű élmény, amely a kölcsönhatásokból születhet. A klasszikus mondás szerint csak kétféle zene létezik: jó és rossz.

2009. június 21. 20:00
Sétatér (Pécs)


KlasszJazz a Zene Ünnepén

Fekete-Kovács Kornél: 8:45 AM/PM
Km.: Szakcsi Jr. (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dob), Dés László (szaxofon), Fekete-Kovács Kornél (trombita)

Babos Gyula: multiMuzik
Km.: Babos Gyula (gitár), Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dob), Lantos Zoltán (hegedű)

Oláh Kálmán: Passacaglia for orchestra & jazz trio
Km.: Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dob), Oláh Kálmán (zongora)

Szakcsi Lakatos Béla: B-A-C-H
Km.: Szakcsi Lakatos Béla (zongora), Barcza Horváth József (nagybőgő), Balázs Elemér (dob), Fekete-Kovács Kornél (trombita), Borbély Mihály (szaxofon)

Km.: Pannon Filharmonikusok-Pécs
Vez.: Kovács László

Esőhelyszín: PTE aula
Sétatér Fesztivál

www.pannonfilharmonikusok.hu