Márk

A zene és a tokaji bor fesztiválja

2009.06.16. 15:30

Programkereső

A Zempléni Fesztivál számos kiváló programmal várja a látogatókat augusztusban, sőt, júniusban három extra-napos ízelítőt is kaphatunk a kínálatból.
33262288-5E19-45D2-90BF-6E8DFADA68A4

A hagyományosan augusztusban rendezett fesztivál idén először kiegészül egy júniusi rendezvénysorozattal, a Zempléni Fesztivál Extrával, amelyre június 19. és 21. között kerül sor. Ahogy Hollerung Gábor művészeti vezető a kedden tartott sajtótájékoztatón elmondta, régi vágyuk vált ezzel valóra, hiszen a régió kiemelt rendezvényeként fontos, hogy minél folyamatosabban, minél többször legyenek jelen a térségben. Tóth András, a Zempléni Fesztivál főszponzorának, az Antenna Hungária Zrt. (AH) képviseletben hozzátette, hogy a AH felsővezetése is jelen lesz a június 19-21-i hétvégén, ezzel is demonstrálva, hogy a társadalmi felelősségvállalást mennyire fontosnak tartják a hátrányos helyzetű régiókban.

Turjányi Miklós fesztiváligazgató elmondta, hogy a rendezvények kapcsolódnak az idei jubileumokhoz, így Haydn, Mendelssohn, Kálvin és Radnóti művészete hangsúlyosabb szerepet kap az idei programfolyamban. Tovább folytatódnak a Pécs2010-hez kapcsolódó felvezető-programok, továbbá a nagy népszerűségnek örvendő kirándulókoncertek és a borvacsorák is.

A gazdag műfaji sokszínűségben pompázó koncertek között tallózva Hollerung Gábor a Zempléni Fesztivál Extrát nyitó koncertre (ahol a Budapesti Vonósok játszanak - június 19.), a multimédiás előadással kísért Teremtés-koncertre (június 19.), a Sümegi Eszter (szoprán) és Jaakko Ryhanen (basszus) világhírű operaénekesek estjére (augusztus 9.), Pintér Béla társulatának előadására (augusztus 11.) Nabil Shehata, a Berlini Filharmonikusok egykori szólóbőgősének fellépésére (augusztus 12.), a kamaraprogramokra, a jazzkoncertekre hívta fel a figyelmet. A koncertek bázisegyüttese változatlanul a Budafoki Dohnányi Zenekar, a zárókoncertet pedig hagyományos módon a Liszt Ferenc Kamarazenekar adja.

Turjányi Miklós hangsúlyozta, hogy az áfaemelés miatt nem növekednek a jegyárak. A Zempléni Fesztivál már öt éve ugyanazokért az árakért kínálja programjait, hogy mindenki számár elérhetővé tegyék a kulturális csemegéket.

www.zemplenfestival.hu