Márk

2009: egy év Joseph Haydn jegyében

2009.06.22. 11:50

Programkereső

Feistritz am Wechsel mindössze egy órányi autóútra található Bécstől. A könnyű megközelíthetőség ellenére ez a történelmi környezet teljesen nyugodt és exkluzív.
Feistritz vára
Feistritz vára

Töltsön három élményekben gazdag napot a művészettel és kultúrával átitatott feistritzi várban, és adja át magát a könnyed nyári fesztiválhangulatnak!

Képzeljenek el egy középkori lovagvárat, amelyet az évszázadok során mesébe illő kastéllyá alakították át. A feistritzi vár nyaranta már évek óta a művészet szolgálatában áll, így nem csoda, hogy a 2009-es Haydn-év egyik színhelye lett: szeptember 4-6. között első ízben rendezik meg a Haydn Fesztivált.

Szeptember 4-én, a nyitóesten az Haydn Trio Eisenstadt lép színpadra. A zenekar Ausztria vezető kamarazenei triójának számít, nemzetközi hírnek örvend névadója munkásságának különleges gonddal való ápolása miatt és kiadott albumai révén. A Fono Forum így nyilatkozott róluk: „Jelenleg nincs olyan zongoratrió formáció, amely olyan intenzitással foglalkozna Haydn életművével, mint az 1992-ben alakult Haydn Trio Eisenstadt."

Ezen a hétvégén olyan ismert zenekarok lépnek fel továbbá, mint a Trio Amabile vagy az újonnan alapított Waldstein Ensemble (az Alban Berg Quartett utódja). A 25 éve alakult Paul Hoffhaimer Consort különleges, zenés-táncos, Haydn-korabeli produkcióval készül, A fiatal Haydn címmel. Emellett a jövő zenészei is szereplési lehetőséget kapnak. A zenei kínálat középpontjában természetesen Joseph Haydn művei állnak. A zenei programokon kívül a várudvaron bemutatott történelmi táncok, a parkban rendezett íjászat, borkóstolások és kulináris meglepetések, valamint vonzó keretprogramok gondoskodnak az élményteli és tartalmas időtöltésről.

Egyedülálló élmények várják a Feistritzbe látogatókat, sőt a családias hangulatú kastélyban igény esetén szállást is tudnak biztosítani.

Jegyfoglalás:

Kirchberg am Wechsel Turisztikai Hivatal, Tel.: 0043 2641 2460
Feistritz am Wechsel, Tel.: 0043 2641 2163

Információ és szobafoglalás:

Burg Feistritz

info@burgfeistritz.com

http://www.burgfeistritz.com/

Számos kiváló program, jobbnál jobb előadók várják tehát egész évben a kultúra iránt érdeklődő Haydn-rajongókat itthon és Ausztriában egyaránt. (További információ: http://www.haydn2009.net/)