Konrád

Nyírbátori Zenei Napok

2009.08.03. 18:22

Programkereső

Minden év augusztusában Nyírbátorban közel két héten át minden a zenéről szól. Idén olyan előadók koncertjeit hallhatja a közönség, mint Kocsis Zoltán, Kelemen Barnabás vagy akár Lovász Irén.
Nyírbátori Református műemléktemplom
Nyírbátori Református műemléktemplom

Nyírbátor immár 43. alkalommal kínálja fel történelmi szépségű tereit, illetve helyszíneit a zeneszerető közönségnek. Augusztus 14. és 23. között 18 komolyzenei koncert szerepel a fesztivál programjában, amelyben minden korosztály megtalálhatja a neki tetsző hangversenyt.

A komolyzene mellett idén a legkülönfélébb műfajok is jelen lesznek, úgy, mint a jazz, a magyar népzene vagy a rock. A zeneművek gazdag kínálatban többek között az Óbudai Danubia Zenekar, a Liszt Ferenc Kamarazenekar koncertje mellett, a nagy közönségsikert arató István a király című rockopera is megtalálható a közismert Társulat előadásában. A koncertek mellett vásári sokadalommal, szabadtéri előadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal, valamint kamaraszínházi produkciókkal folytatható e felsorolás.

A Zenei Napok programjainak Nyírbátorban a Református műemlék templom, a Báthori Várkastély, a Báthori István Múzeum és a helyi Kulturális Központ ad helyet. A vidéki helyszínek között, olyan települések szerepelnek, mint Nyírbéltek, Encsencs, Vaja és Vásárosnamény. A kiválasztott koncerthelyszínek a térség ugyancsak gazdag történelmi helyszíneiként vannak számon tartva, amelyek a megye, illetve a régió nevezetességinek sorát bővítik, és sajátos akusztikával rendelkeznek.

A fesztivál honlapja