Csilla, Noémi

Megszentelt verseny

2009.08.07. 10:34

Programkereső

November 3. és 7. között kerül sor Rómában a Nemzetközi Egyházzenei Versenyre. A tét nem kevesebb, mint 10.000 euró. A gálakoncertet az egész világon közvetíti a Telepace és a Vatikáni Rádió.
Santa Caterina Da Siena
Santa Caterina Da Siena

A Nemzetközi Egyházzenei Verseny az egyetlen a világon, amelyet fiatal egyházzenei énekesek számára hoztak létre. Az eseményt az Accademia Musicale Europea hirdeti meg. A verseny 2001-ben jött létre, és az elmúlt évek alatt több, mint 800 énekes érkezett a megmérettetésekre öt kontinens nyolcvan országából.

2001-es alapítása óta, a verseny minden nyertese beváltotta a hozzá fűzött reményeket, és köszönhetően ennek az eseménynek sikeresen mutatkoznak be Európa legfontosabb operaszínpadain és koncerthelyszínein, köztük a Scalában, a La Fenicében, a hamburgi és a frankfurti operaházakban, a Rossini Operafesztiválon vagy a Salzburgi Fesztiválon, ahol idén Riccardo Muti dirigálásával  Jommelly Demoofonte című darabját és Paisiello Requiemjét az egykori győztesek és döntősök adták elő.

A verseny összdíjazása 10.000 euró, és különdíjjal jutalmazzák a legfiatalabb döntőbe jutott versenyzőt, valamint a legjobb oratorikus ária előadóját. A győztesek továbbá felvételt nyernek az I Virtuosi della Musica Sacra együttesbe, és aktív résztvevőivé válnak olaszországi és európai fesztiváloknak.

A zsűriben többek között olyan művészek foglalnak helyet, mint Cristina Ferrari, a genovai Teatro Carlo Felice művészeti vezetője és alapítója, Thomas Barthel, a Zürichi Operaház Nemzetközi Operastúdiójának zene igazgatója vagy Aris Christoffellis, az athéni  Görög Nemzeti Operaház Operastúdiójának vezetője.

Jelentkezni az info@sacredmusicinternationalcompetition.org e-mail címen október 24-ig lehet. A versenyről részletes információt itt találnak.