Orbán

Párizstól Moldváig

2009.12.04. 11:55

Programkereső

December 11-én kerül sor Fülep Márk lemezbemutató koncertjére a budaörsi Városházán este hattól. A lemez "a zenei tartalmon kívül egyben önarcképem kifejezése is, amelyben az általam hittel képviselt és művelt zenék sora csendül fel" – mondta a fuvolaművész.
Fülep Márk
Fülep Márk

A lemez gondos darabválogatás után indult a megvalósítás útjára. A korong zenei anyaga a gáláns francia kora barokk világából indul el, majd Telemann és Bach alkotásai után feleleveníti Mozart könnyed muzsikáját, majd a romantika és utóromantika jegyében Rahmanyinov, Debussy és Rimszkij-Korszakov ismert műveit idézi. Testvéri szeretetben áll egymás mellett a német és magyar kortárs zene, amely két eltérő zenei gondolkozást tükröz, valamint - vélhetőleg a lemez legnagyobb meglepetésekén - a magyar néphagyomány különböző tájegységeiből válogatott pásztormuzsika és táncok szólalnak meg.

A CD előszava: „Ez a lemez egy népszerű hangszert mutat be, melyen nagyon sokan tudnak játszani, de általában csak egy-egy vonását ismerik. Egyéniségének sokarcúságát kívántam bemutatni, nem szokványos műsor összeállításban. Klasszikus zenét és népzenét, ismert remekműveket és ritkaságokat, eredeti kompozíciókat és átiratokat, évszázadokkal korábban komponált és kortárs zenét egyaránt tartalmaz. Szerepet kapott a klasszikus fuvola hangszercsalád valamennyi tagja, sőt megszólalnak a magyar népi fuvolák, a flóták, valamint a csángó hangszer, a tilinkó is. Zenés utazás a 18. századi Párizs zenéjétől a mára a táncházakban divatossá vált moldvai öves táncig. Több kaput szeretnék e műsorral kinyitni, kapukat, amelyeken keresztül más és más stílusú zene hívogatja a hallgatót. Remélem, hogy valamennyi kapu mögött sikerül igaz élményeket felfedezni."

Párizstól Moldváig - Fülep Márk (fuvola) lemezbemutató koncertje

2009. december 11. 18:00

Városháza nagyterme (Budaörs)

2009. december 20. 16:00
Minorita templom (Miskolc)

A belépés ingyenes!

Km.: Fülep Márk (fuvola, piccolo, altfuvola, basszusfuvola, magyar népi flóták, molvai tilinkó), Molnár Noémi (hegedű), Móré László (brácsa), Maróth Bálint (cselló), Barvich Iván (csörgődob, dob), Tokodi Gábor (theorba), Varasdy Dávid (kasztanyetta, vibrafon)

Boismortier, Telemann, Bach, Mozart, Rachmanyinov, Debussy, Zahnhausen, Láng István és Rimszkij-Korszakov művei valamint magyar és moldvai népzene