Bernát, Felícia

Haydn billentyűs muzsikája

2009.12.07. 12:58

Programkereső

Utolsó felvonásához érkezett a Haydn-év, és ezzel együtt az osztrák zeneszerzőről szóló hangverseny-sorozat is. December 7-én és 21-és este hattól az MR Márványteremben is búcsúzik a Haydn-év.
Joseph Haydn
Joseph Haydn

Az MR Márványtermében január óta zajló, huszonegy részből álló koncerteken triók, szonáták, kvintettek, fantáziák, variációk hangzottak el hegedűn, brácsán, csellón, zongorán, fortepianón, csembalón, énekhangon a legkiválóbb művészek tolmácsolásában. Az utolsó két hangversenyen az idősebb generációhoz tartozó, kiváló előadók mellett feltűnnek az ifjabb tehetségek is. A 7-i koncerten Perényi Miklós és Rohmann Imre a frissdiplomás, Szigeti-Hubay Verseny győztesével, valamint a Yampolsky Nemzetközi Hegedűverseny második helyezettjével, Banda Ádámmal lép a közönség elé. 21-én az ifjú titánoké a színpad: Farkas Gábor zongorázik, Baráti Kristóf hegedül, Fenyő László gordonkázik. Ennél szebb codát maga Haydn sem komponálhatott volna.

Rohmann Imre (zongora), Banda Ádám (hegedű), Perényi Miklós (gordonka)
2009. december 7. 18:00 MR Márványterem
Haydn: C-dúr szonáta, Hob. XVI: 48; esz-moll trió, Hob. XV: 31; cisz-moll szonáta, Hob. XVI: 36; Esz-dúr trió, Hob. XV: 30
Haydn billentyűs muzsikája XXI/20

Farkas Gábor (zongora), Baráti Kristóf (hegedű), Fenyő László (gordonka)
2009. december 21. 18:00 MR Márványterem
Asz-dúr trió, Hob XV:14; F-dúr trió, Hob XV:37; E-dúr trió, Hob XV:34; G-dúr trió, Hob XV:25
Haydn billentyűs muzsikája XXI/21

www.radio.hu