Orbán

Meghallgatás az Ifjúsági Világkórus nyári turnéjára

2009.12.10. 00:06

Programkereső

Az Ifjúsági Világkórus (World Youth Choir) nyári turnéjára Spanyolországban kerül sor. A meghallgatást a Jeunneses Musicales Hungary és a Magyar Kóruskastély közösen rendezi, időpontja: 2010. január 12. és 19. A jelentkezés határideje: január 7.

Az Ifjúsági Világkórust a Jeunesses Musicales International a Nemzetközi Kórusszövetséggel közösen hívta életre 1989-ben, ma az Europa Cantat Szövetség is támogatja működését. A 80 tagú együttes azóta Európa, Ázsia és Latin-Amerika neves hangversenytermeiben adott nagy sikerű koncerteket. A mintegy 35 országot érintő interkulturális projekt idei célja egyrészt a XX. századi kórusmuzsika ápolása, másrészt a mediterrán országok korális zenéjének bemutatása.

Ifjúsági Világkórus
Ifjúsági Világkórus

Az együttes magyarországi meghallgatásaira január 12-én és 19-én kerül sor a pomázi Magyar Kóruskastélyban: mindazok jelentkezhetnek, akik 2009. július 1-éig betöltik 17., de még nem töltik be 27. életévüket és középfokú szinten beszélnek angolul. A meghallgatáson a jelentkezők egy kottaolvasási feladat és a hangterjedelem vizsgálata után  Orbán György Stabat Mater című kórusműve egy részletének a hangfajuknak megfelelő szólam zongorával történő előadásával, valamint egy szabadon választott, a hangfajnak megfelelő ária vagy műdal éneklésével (lehet zongorakísérettel, vagy anélkül is) mutathatják meg tehetségüket.

A jelentkezéseket legkésőbb január 7-ig várják elektronikus úton az ecceec@europacantat.org címen. A jelentkezés részletes feltételei a www.jmh.hu oldalon olvashatók.

Megosztás