Bernát, Felícia

Melléjük ültek

2009.12.18. 19:49

Programkereső

A december 19-i Üljön mellénk koncerten több mint hatvan vendég szereplése várható. Az Énekkarba ötvennél is több ember énekel majd, a Szimfonikus Zenekarba pedig tíz lelkes vendégzenész ül majd az MR Zenei Együttesek tagjai mellé.
CE76EFBF-698C-421C-A3AC-D91FD45E07AA

Az este hét órakor kezdődő karácsonyi gálakoncerten először Bach Karácsonyi oratóriumából hangoznak el részletek Somos Csaba vezényletével, majd Honegger Karácsonyi kantátája hallható Stephen D'Agostino vezényletével a Budapesti Olasz Kultúrintézet dísztermében.

 A vállalkozó kedvű zenebarátok közül több generáció is képviselteti magát a MR Zenei Együttesek rendhagyó karácsonyi koncertjén. Az egészen fiatal egyetemista éppúgy megtalálható a jelentkezők között, mint az idős nyugdíjasok.

A lelkes zenebarátok között helyet foglal egy - a szabad idejében bárzongoristaként is tevékenykedő - ügyvéd, egy ingatlan tanácsadó (aki egyben Feng shui szakértő is), egy műfordító, egy szemészorvos, egy pszichológus, egy gyógyszerész, sőt egy olyan hölgy is a színpadra áll majd, aki alapító tagja volt a Gyermekkórusnak. A jelentkezők között több közgazdász, pénzügyi adminisztrátor és tanár található, továbbá a próbákon részt vett a Nők Lapja munkatársa is, Kováts Annamára, aki a lap januári számába készít beszámolót a felkészülésről és a koncertről, és aki - nem is olyan mellesleg - maga is a Gyermekkórus tagja volt csaknem tíz évvel ezelőtt.

 A legifjabb zenész egy tizenegy éves, hegedülni tanuló kislány Oroszlányból, de a résztvevők között van még fiatal fizikus, nyugdíjas szolfézstanárnő, illetve néhány énekkari tagunk is hangszert ragad, hogy rendhagyó módon ez alkalommal a szombat esti koncert záró számában, Händel Halleluja tételében a zenekart erősítse. A produkció kapcsán a muzsikusokkal csellózik egy fiatalember a Műszaki Egyetemről, bőgőzik az MR1-Kossuth Rádió Vendég a háznál című műsorának riportere, Keresztes Ilona is, valamint az együttesben fuvolázik majd a kottatárban dolgozó kolléganő is. Az összpróbákon jelen volt a Fidelio online szerkesztője, hogy a próbákon és az előadáson átéltekről számoljon majd be a Fidelio.hu hasábjain.

 Az MR Zenei Együttesek a koncert teljes bevételét a LEA Anyaotthon javára ajánlotta fel.

http://www.mrze.hu/