Fülöp, Evelin

Egybehangzó vélemények

2010.01.04. 16:05

Programkereső

Oroszország vezető üzleti napilapja, a Vedomosztyi és az angol művészetkritikai folyóirat, az Arts Desk szerint is a Budapesti Fesztiválzenekar adja a legjobb koncerteket.

A Vedomosztyi a BFZ júniusban Moszkvában adott hangversenyét választotta a 2009-es év legjobb hangversenyének. "A Szimfonikus Zenekarok Világfesztiválja, amelyet negyedik alkalommal rendeztek meg ez évben, igazi kincset hozott Moszkvába - a Fischer Iván vezette Budapesti Fesztiválzenekart. A magyarok koncertje a mesterség és a művészet iránti szeretet szimbólumává vált." - indokolja döntését a lap.

A rangos angol internetes művészetkritikai folyóirat, az Arts Desk szerkesztői az utolsó évtized tíz legjobb angliai koncertjéről szavaztak: az exkluzív listára felkerült a BFZ 2006-ban az Edinburghi Fesztiválon adott hangversenye. "A Budapesti Fesztiválzenekar Magyarország legkiválóbb zenekara az Esterházyak kora óta" - írja indoklásában a lap. "Angliai látogatásaik mind kihagyhatatlan események voltak, de Stravinsky Sacre-jának 2006-os edinburghi előadása még ezek közül is kimagaslott, igazi reveláció és kirobbanó élmény volt."

CC892D71-5A1F-4B17-BC47-EADDD0AAEBB4

www.bfz.hu

Megosztás