Bernát, Felícia

Excellentia-díj a Bartók Új Sorozatnak

2010.01.05. 13:30

Programkereső

Újabb elismeréssel jutalmazták a BÚS kiadványait. Ezúttal a nemrég megjelent, a zeneszerző összes vonósnégyesét tartalmazó dupla album részesült a Pizzicato magazin januári számának Excellentia-díjában.

Bartók hat vonósnégyese a Mikrokosmos Vonósnégyes tolmácsolásában hallható (Takács-Nagy Gábor, Tuska Zoltán, Papp Sándor és Perényi Miklós), Kocsis Zoltán mint a sorozat szellemi vezetőjének ellenőrzésével és Tóth Ibolya zenei rendezésével.

A Pizzicato magazin számos alkalommal jutalmazta Bartók születésének 125. évfordulója alkalmából 2006-ban útjára indult Bartók Új Sorozat lemezeit, de most először ítélte oda a lapszámonként egyetlen kiadványnak adható Excellentia-díjat. Ahogy a vonósnégyes lemezek megjelenésekor a Fidelio.hu már beszámolt róla, Somfai László zenetudós, a Bartók Új Sorozat szakértője szerint a Mikrokosmos Vonósnégyes, amely már tíz éve dolgozik Bartók vonósnégyesein "Bartók elmélyült betanulására, eltűnőben lévő fontos tradíciók integrálására, vonósnégyeseinek újfajta előadására jött létre."

Mikrokosmos VonósnégyesPerényi Miklós (cselló), Papp Sándor (brácsa), Tuska Zoltán (secund), Takács-Nagy Gábor (prím)
Mikrokosmos VonósnégyesPerényi Miklós (cselló), Papp Sándor (brácsa), Tuska Zoltán (secund), Takács-Nagy Gábor (prím)

www.bartokujsorozat.hu