Fülöp, Evelin

Erős évkezdés Óbudán

2010.01.13. 22:14

Programkereső

Színvonalas programokból idén sem lesz hiány az Óbudai Társaskörben: a fellépők között olyan művészeket találhatunk, mint Banda Ádám, Simon Izabella, Szakály Ágnes, Hauser Adrienne, vagy a Szent Efrém Férfikar. Cikkünkben az első negyedév műsorából tallózunk.

Január 22-én  Prunyi Ilona és az új magyar hegedűsnemzedék egyik kiemelkedő alakja, Banda Ádám lép fel. A Szigeti-Hubay Nemzetközi Hegedűverseny győztese és az Artisjus-díjas zongoraművész-tanár már évek óta koncerteznek együtt nagy sikerrel. Az Óbudai Társaskörben a magyar romantika nagy mestereitől és kevésbé ismert szerzőitől is válogatnak szólódarabokat és duetteket. A részletekért kattintson ide!

Liszt Ferenc Kamarazenekar, lfkz
Liszt Ferenc Kamarazenekar, lfkz

Február 8-án a Liszt Ferenc Kamarazenekar tagjainak kamarazene sorozatának második estjén, a kiváló vonósokhoz Simon Izabella zongoraművész társul. Műsorukban Beethoven, Dohnányi és Kákonyi Árpád kamaraművei szólalnak meg. A részletekért kattintson ide!

A négyrészesre tervezett Kortárs? Zene! című sorozat második hangversenyén Szakály Ágnes cimbalomművész és Szilvágyi Sándor gitárművész bizonyítja majd, hogy a gyakran szitokszóként használt kortárs zene nagyon sokféle stílust, gondolkodás-, és kifejezésmódot takar. A beszélgetéssel oldott hangversenyen, amelyen a moderátor szerepét Kukorelly Endre író vállalja magára, remélhetőleg mindenki megtalálja majd a hozzá közel álló kortárs magyar műveket. A február 12-én tartandó koncert részletekeiért kattintson ide!

A Fiatal muzsikusok a Társaskör színpadán elnevezésű sorozat keretében február 20-án a Győri Zeneművészeti Főiskola (Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézet) ifjú muzsikusai kapnak bemutatkozási lehetőséget. A részletekért kattintson ide!

Az opera iránt érdeklődők is megtalálhatják a számításukat az óbudai pódiumon. Baranyi Ferenc az Opera (és) Irodalom című operamese-estek keretében február 22-én Mozart és Beumarchais: Figaro házasságát ismerteti meg a közönséggel. A részletekért kattintson ide!

Szent Efrém férfikar
Szent Efrém férfikar

A zenei világ 2010-ben két zseniális romantikus zeneszerző, Chopin és Schumann előtt tiszteleg. Az ő műveikből ad hangversenyt március elsején, a lengyel-franica komponista 200. születésnapján, 2010. március elsején Hauser Adrienne zongoraművész.

Március 10-én indul útjára a Szentlélek hárfái - egy hangverseny két helyszínen címet kapott új sorozat, melyen a Szent Efrém Férfikar Bubnó Tamás vezetésével az egyházi ünnepkörhöz kötődő műsort mutat be a Szent Péter és Pál-főplébánia-templomban, illetve a hangverseny második részében világi kórusmuzsikát énekel a Társaskör nagytermében. A különleges sorozat első vendége Szabóki Tünde lesz.

www.obudaitarsaskor.hu