Emil, Csanád

Irodalmi zenék

2010.01.21. 16:59

Programkereső

A Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok január 29-én a Petőfi Irodalmi Múzeumban adnak koncertet. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a hangversenyre!

A zenekar Irodalmi zenék sorozatában most Poulenc és Max Jacob művei kerülnek terítékre. Az est során példákok keresztül érzékeltetik a költészet zenét ihlető, gazdagító erejét. A Maszkabál  című koncert az együttes farsangi estjének felújítása, ahol Max Jacob négy verse és e füzér megzenésítése hangzik el Francis Poulenc op. 60-as profán kantátájával együtt.

Max Jacob verseit, a Graves-díjas Imreh András fordításában, Rácz Attila színművész mondja el, a zeneművet pedig Szerdahelyi Pál énekművész és a Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok szólaltatják meg. Vezényel, a versek és a kantáta kapcsolatát elemzi: Tihanyi László karmester, zeneszerző, a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia tagja. Max Jacob életét és művészetét Gulyás Adrienn frankofilológus, műfordító ismerteti. 

Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok
Weiner-Szász Kamaraszimfonikusok

Kérdésünk: Kinek szól az ajánlása Poulenc 1921-ben írott, Max Jacob ihlette művének? 

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen két szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

www.weiner-szasz.hu

www.pim.hu

A nyertesek: Krenner Pálné, hobbinyúl