Júlia, Rita

Ötéves a Müpa - játék és fotópályázat

2010.01.21. 18:49

Programkereső

Öt év, ötezer előadás, ötcsillagos élmények - ezzel a mottóval hirdetett jubileumi játékot és fotópályázatot az ötödik születésnapját március 14-én ünneplő Müpa.
9DEA82E2-3514-4065-B635-B362B674D7E4

A látogatók számára meghirdetett játékkal és fotópályázattal ünnepli ötödik születésnapját a Művészetek Palotája: a január 21-től hozzáférhető kuponfüzetekbe egészen júniusig gyűjthetik a vendégek a csillagokat az Ötcsillagos élmény című játék keretében, az "Élmény! Minden tekintetben." jeligéjű pályázatra pedig február 17-ig várják a fotókat.

Januártól júniusig tart a játék, amelynek célja, hogy a résztvevők minél több csillagot gyűjtsenek azokba a kuponfüzetekbe, amelyek a Müpa előcsarnokaiban és jegypénztáraiban hozzáférhetők. A szabály egyszerű: az öt különböző színnel jelölt sorba a megfelelő, tehát öt különböző csillagot kell beragasztani. A betelt kuponfüzet megfelelő lapját (amelynek a hátoldalán lévő adatokat tulajdonosa kitöltötte), a bejárattal szemben található ládába kell dobni. Természetesen nem csak egy kuponfüzettel lehet nevezni, hiszen minél többet tud valaki ötféle színű csillaggal feltölteni, annál nagyobb az esélye, hogy kisorsolják.

A hangversenyek egyestés műsorfüzeteinek, a Müpa ajándékutalványainak, merchandising-termékeinek, az újonnan bevezetett Müpa-kártyáknak, a Müpa saját rendezésű előadásaira szóló jegyeinek megvásárlásakor  (bizonyos értékhatár fölött) kínálkozik alkalom a különböző színű csillagok begyűjtésére, de az épületben rendezett koncertekre érvényes jegy birtokában, a Ludwig Múzeumba váltható ingyenes belépők mellé is kérhető csillag.

A nyerteseket június 17-én sorolják ki, akik fotóalbumokat, Müpa-kártyákat, őszi bérleteket és ajándékutalványokat vihetnek haza.

"Élmény! Minden tekintetben." címmel fotópályázatot is hirdet a Müpa. A pályázatra olyan felvételeket várnak, amelyek a Müpában teret kapó műfajokra  ezekre a műfajok (komolyzene, opera, dzsessz, világzene, tánc, könnyűzene, gyermekfoglalkozások, családi és ifjúsági programok, kamaratárlatok) hangulatát visszaadó érzéseket, élményeket közvetítenek. A pályázatot három kategóriában hirdetik meg: élmény-, kreatív és épületfotó kategóriában lehet feltölteni a felvételeket - amelyeket nem feltétlenül kell a Müpa épületében készíteni - február 17-ig lehet a fotopalyazat.mupa.hu oldalra.

A beérkezett fotókból a Müpa előcsarnokában látható majd kiállítás március 14-től április 14-ig, a zsűri által legjobbnak ítélt képek készítői pedig értékes díjakban részesülnek.

Élményekre fel!