Fülöp, Evelin

Kettőn áll a vásár

2010.01.22. 10:09

Programkereső

A BBC Music Magazine díját hat kategóriában adják át. Az internetezők minden kategóriában három lemez közül választhatják ki a győztest. A zenekari felvételek versenyében a Budapesti Fesztiválzenekar, illetve Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok felvétele is ott van a döntőben.

A szerkesztők hat kategóriában - opera, zenekari, kórus-, kamara-, vokális és instrumentális felvétel - közel háromszáz ötcsillagos lemezből választották ki azt a három-három finalistát, akikre a hallgatók leadhatják voksukat. (Fontos: egy gépről csak egy szavazat adható le.)

A két versenyben levő magyar lemez: a Budapesti Fesztiválzenekartól Mahler IV. szimfóniája (vez.: Fischer Iván, km.: Miah Persson), valamint Kocsis Zoltán és a Nemzeti Filharmonikusok a Hungaroton Bartók Új Sorozatában megjelent, 6. számú albuma (2. szvit kiszenekarra, op. 4.; Román tánc zenekarra; Román népi táncok kiszenekarra Táncszvit zenekarra; Függelék: 2. szvit kiszenekarra, 1921-es verzió). Szavazni a BBC Music Magazine weboldalán lehet.

Fischer Iván és Kocsis Zoltán a felvételekről: