Orbán

Karrier a Carnegie Hall után

2010.01.25. 09:33

Programkereső

Február 5-én egy igazán különleges páros ad koncertet Veszprémben. A taiwani születésű Hsin-Ni Liu és Legendy László zongorajátéka színvonalas kikapcsolódást ígér.

Hsin-Ni Liu zongoraművésznő a New York-i Julliard Egyetemen folytatta tanulmányait és 2008-ban nagy sikerrel debütált a Carnegie Hall-ban. A szakma és a sajtó is rendkívül elismerően fogadta a bájos fiatal zongoristát, Hsin-Ni mégis meglepő döntést hozott. Egy hirtelen ötlettől vezérelve Magyarországra költözött, mert zenei elhivatottsága arra ösztönözte, hogy közelebbről is megismerje a magyarországi zenei tradíciókat, ezért egy éven át a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen folytatta tanulmányait.

Hsin-Ni Liu és Legendy László
Hsin-Ni Liu és Legendy László

A fordulópontot Legendy László zongoraművésszel való megismerkedése jelentette, hiszen hamar felfedezték, hogy hasonló elveket vallanak. A zene végtelen szeretete, a művek közös felfedezése, a repertoár gazdagsága összekovácsolta a két zongoristát. Az együttmuzsikálás természetes eredményeként megszületett a PianoForte Duo. 

Magyarországi fellépéseik során fokozottan ügyelnek, hogy a vidéki közönséghez is eljussanak. Miskolc, Szeged és Sopron után február 5-én este héttől Veszprémben adnak hangversenyt a VMK Színháztermében. A műsoron Moszkovszki, Schubert, Ravel és Liszt művei szerepelnek.

PianoForte Duó
2010. február 5. 19:00

Városi Művelődési Központ és Könyvtár

www.pianoforteduo.com