Orbán

Chopinnel az élet

2010.01.25. 16:23

Programkereső

Chopin összes műve terítékre kerül a Zeneszalon Esteken az MTA Dísztermében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két kegyet a január 29-i koncertre!
B8C8F3BE-6E92-4D98-859A-1B2D76AC92B0

A 2010. január 23-án kezdődő cannes-i midem nemzetközi zenei vásár idejére jelent meg Szilasi Alex Chopin összesének következő kiadványa. A polonézeket tartalmazó dupla CD-n hallhatók még az opusz-szám nélküli mazurkák felvételei, melyek terjedelmi okokból a Mazurka-albumon már nem kaphattak helyet. A felvételek a diósdi Phoenix stúdióban készültek ugyanazon a Pleyel Concert Grand Pianón, melyen az előző albumokat rögzítették, Tóth Ibolya és Bohus János zenei és műszaki vezetésével. Ez a lemez a 29-i koncerten már kapható lesz. De nemcsak ettől lesz különleges a pénteki hangverseny. A zongora mellett ugyanis fontos szerepet kap a fuvola és a vonósnégyes is. A hangszerek párbeszéde minden bizonnyal érdekes színfoltja lesz az idei Chopin-évnek.

Kérdésünk: Milyen hangszerkíséretes kamaraművet nem írt Chopin?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen egy szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Szilasi Alex (zongora)
2010. január 29. 19:30 MTA Díszterem

Km.: Ittzés Gergely (fuvola), Danubius Vonósnégyes (tagjai: Koppándi Jenő, Miklós Adél/hegedű, Máté Győző/mélyhegedű, Ribli Ilona/gordonka)

Variációk fuvolára
Variációk Mozart: Don Giovanni "La ci darem la mano" című áriájára, op. 2
Chopin: B-dúr Trió, op. 8; f-moll zongoraverseny, op. 21; Andante spianato et Grand Polonaise Brillante, op. 22

Chopin összes műve 3/4
Zeneszalon Estek az MTA Dísztermében  

www.zeneszalon.hu

A nyertes: Sandor48