Júlia, Rita

Szegedi művészek Haitiért

2010.01.27. 12:05

Programkereső

A Szegedi Nemzeti Színház és a Szegedi Szimfonikus Zenekar a haiti katasztrófa áldozatainak emlékére jótékonysági hangversenyt rendez február 7-én. Az este fél nyolckor kezdődő koncerten Mozart Requiemje szólal meg.

A kezdeményezéshez szegedi képzőművészek is csatlakoztak: a Szög-Art alkotóinak felajánlott műveiből kamara-kiállítás nyílik az előcsarnokban, a megvásárolt művek vételárát is a jótékony célra fordítják. 

Mint dr. Solymos László alpolgármester elmondta, Szeged egy természeti katasztrófa, az 1879-es nagyárvíz után nemzetközi adakozás segítségével épült újjá, természetes tehát, hogy mai lakosai - művészetükkel, adományaikkal, a jegyváltásban megnyilvánuló támogatásukkal - részt vállalnak a világméretű segélyakcióban. A városi összefogást fejezi ki az is, hogy a rendezvény fővédnöke dr. Botka László polgármester.

Túlélő Haitiről
Túlélő Haitiről

A koncerten fellép a Szegedi Nemzeti Színház négy magánénekese, Kónya Krisztina (szoprán), Érsek Dóra (mezzoszoprán), László Boldizsár (tenor), Altorjay Tamás (basszus), a Vaszy Viktor Kórus és a Szegedi Szimfonikus Zenekar is, Gyüdi Sándor vezényletével. Az esten közreműködik Fekete Gizi színművésznő. 

Az est teljes bevétele a túlélők megsegítését szolgálja. Jegyek a színház jegyirodájában 800-2400 Ft közötti áron kaphatók, továbbá a helyszínen a Magyar Vöröskereszt hivatalos adománygyűjtői is jelen lesznek.