Konrád

Bűnbánati zsoltárok a Hegyvidéken

2010.02.03. 00:38

Programkereső

Február 7-én vasárnap este a Budahegyvidéki Evangélikus Templomban rendezik meg a Liszt Akadémia Doktorandusz-koncertjeinek soron következő hangversenyét. A műsoron: barokk szerzők zsoltárfeldolgozásai és Bach-orgonaművek.
Budahegyvidéki Evangélikus Templom
Budahegyvidéki Evangélikus Templom

A hangverseny középpontjában Bach három kései orgonaműve, a BWV 666, 653 és 686 számú Jesus Christus, unser Heiland, An Wasserflüssen Babylon illetve Aus tiefer Not kezdetű, zsoltárszövegeken alapuló protestáns népénekekhez komponált korálelőjáték áll. A korálelőjátékok és koncertet keretező h-moll prelúdium és fúga (BWV 544) között le Jeune, Goudimel, Sweelinck, J. H. Schein és a két Gabrieli zsoltárfeldolgozásai szólalnak meg. A hangversenyen a nagy barokk mesterek művei mellett elhangzik egy igazi ritkaság is: Wohlmuth János, az 1643-1724 között élt soproni evangélikus kántor egyetlen fennmaradt műve, az ötszólamú, hangszerkíséretes Miserere.

Előadják: Horváth Zsolt (orgona), Oppitz Edina és Tóth Györgyi (hegedű), Barta-Gombos Arikán (cselló), Magyar Péter, Nagy Péter és Madarász Péter Pál (harsona), a Stella Énekegyüttes és a Protestáns Fiatalok Kórusa (művészeti vezető: Abaffy Nóra).

Bűnbánati zsoltárok - Doktorandusz-koncert a Budahegyvidéki Evangélikus Templomban (1123 Budapest, Kékgolyó u. 17.)
2010. február 7. 18:00