Csilla, Noémi

Hubay-összes

2010.02.15. 17:16

Programkereső

1997-ben vállalkozott arra Szecsődi Ferenc hegedűművész, hogy lemezre rögzíti Hubay Jenő legendás zeneszerző és pedagógus összes műveit. A sorozat elkészült és ennek örömére február 26-án a Hubay Zeneteremben koncertet rendeznek.

A világon egyedülálló vállalkozásként és teljesítményként a Hungaroton Classic gondozásában elkészült Hubay Jenő összes hegedű-zongora művének tizenhárom CD-ből álló sorozata. Az első lemez megjelenésére 1997-ben került sor, a lemezeken Kassai István zongoraművész működik közre. A februári est alkalmával Hubay nevével fémjelezve nem csupán zene, hanem kottabemutató, festménykiállítás és borkóstoló is lesz.

Ahogy a jelenleg Szegeden élő Szecsődi Ferenc a Fideliónak korábban adott interjújában elmondta, először a zongora mellett próbált szerencsét, aztán tért át a hegedűre. Bár gyerekkorában eltanácsolták a zenei pályáról, mindez szerencsére nem szegte kedvét. Azóta is koncertezik itthon és külföldön egyaránt, a Magyar Zongorás Trió tagja, a Cziffra Alapítvány díjazottja, 2005 óta pedig Kovács Dénes utódjaként a Hubay Társaság elnöke. 

Szecsődi Ferenc
Szecsődi Ferenc

Hubay Jenő újjászületése

2010. február 26. 17:00
Hubay Jenő Zeneterem

Vendégek: Hollós Máté zeneszerző, Kassai István zongoraművész, Baján József zenemű kiadó, Véber Noémi festőművész, Somodi Sándor borász
Házigazda: Szecsődi Ferenc hegedűművész

www.hungaroton.hu
www.hubayzeneterem.hu