György

Baráti és Farkas a színen

2010.02.22. 00:43

Programkereső

A fiatal művészek koncertsorozata Baráti Kristóf és Farkas Gábor hegedű-zongora estjével folytatódik március 2-án az MTA Dísztermében. Játsszon a Fidelióval és nyerjen két jegyet a koncertre!
Várdai István, Baráti Kristóf, Farkas Gábor, Fülei Balázs
Várdai István, Baráti Kristóf, Farkas Gábor, Fülei Balázs

A többszörös versenygyőztes előadók nem tétlenkedtek az elmúlt időben. A novemberben Junior Prima díjjal kitüntetett Baráti Kristóf németországi Paganini-CD-je után Bach-szólóalbumot készített, amely a Berlin Classic kiadásában jelenik meg 2010 tavaszán. Emellett a fiatal hegedűművész rendkívül sok meghívásnak eleget téve nagy sikerrel koncertezik itthon és külföldön egyaránt. Farkas Gábor első, Liszt-zongoraműveket tartalmazó lemeze jelentős kritikai sikert aratott, ennek köszönhetően a művész felkérést kapott Liszt összes zongoraversenyművének felvételére. A tervek szerint az album a 2011-es Liszt-évfordulóra jelenik meg a Warner kiadónál. Márciusi estjük műsorán Schumann Brahms, Dietrich, Schubert, Dohnányi és Bartók kamaraművei csendülnek fel.

Kérdésünk: Melyik évben készült a Lady Harmsworth nevű Stradivari, amelyen Baráti Kristóf játszik?

Ha a helyes választ az alábbi időpontig elküldi nekünk, sorsoláson vesz részt, amelyen három szerencsés megfejtőnk két jegyet nyer a koncertre.

A játékban csak regisztrált felhasználóink vehetnek részt a bejelentkezést követően.

Baráti Kristóf (hegedű) és Farkas Gábor (zongora)

2010. március 2. 19:30
MTA Díszterem

Schumann-Brahms-Dietrich: FAE szonáta
Schubert: C-dúr fantázia, D 934
Dohnányi: cisz-moll szonáta, op. 21
Bartók: 1. rapszódia hegedűre és zongorára, Sz. 86; 2. rapszódia hegedűre és zongorára, Sz. 89

Trónörökösök a színen

www.starlet.hu