Béla

Miskolci Szimfonikusok a Müpában

2010.02.22. 00:16

Programkereső

A Magyar Szimfonikus Körkép sorozatában március 8-án a Miskolci Szimfonikus Zenekar játszik a Művészetek Palotájában. Az est szólistája Ránki Dezső lesz, a karmesteri dobogón az együttes művészeti vezetője, Kovács László áll majd.

A Miskolci Szimfonikus Zenekar nagy hagyományokkal rendelkező művészegyüttes. A régió egyetlen hivatásos nagyzenekaraként a szimfonikus zene jelenlétének biztosítéka. Székhelyén a bérleti, az egyedi szervezésű és a nyári hangversenyek jelentik a munka gerincét. A bérleti koncertekre 2007-től Miskolc új hangversenytermében, a Művészetek Házában kerül sor. A zenekar rendszeresen koncertezik az ország városaiban és a fővárosban is, többek között a vidéki zenekarok seregszemléjén, a Magyar Szimfonikus Körkép sorozatban.

Kovács László, karmester
Kovács László, karmester

A márciusi est alkalmával az egyik legkiválóbb magyar zongoraművész, Ránki Dezső lép pódiumra, hogy Mozart egyik legnehezebbnek tartott zongoraversenyét játssza el. Ránki Dezső eddig olyan zenekarokkal dolgozott együtt, mint a Berlini Filharmonikusok, a Londoni Filharmonikusok, az amszterdami Concertgebouw zenekara, a párizsi Orchestre National, a tokiói NHK zenekar. A neves karmesterek közül Solti Györggyel, Végh Sándorral, Lorin Maazellel és Zubin Mehtával léphetett együtt pódiumra.

A koncerten felcsendül Weiner Leó Szvitje és Elgar Enigma-variációi is Kovács László dirigálásában, aki 1984-től vezeti a miskolci zenekar művészi törekvéseit. Munkáját 1987-ben Liszt-, 1993-ban Bartók-Pásztori Ditta-díjjal ismerték el. 2007-ben vehette át a Magyar Köztársaság Érdemes Művésze kitüntetést.

Kiváló előadók, nagyszerű műsor várja tehát az érdeklődőket március 8-án a Művészetek Palotájába. Kár lenne kihagyni!

www.mso.hu
www.mupa.hu