Márk

Nemzetközi Bartók Zongoraverseny

2010.02.24. 17:40

Programkereső

Március 23. és 28. között rendezik meg Szegeden a IV. Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyt. A megmérettetésre 27 jelentkezés érkezett Romániából, Szlovákiából, Chiléből, Olaszországból, Kínából, Japánból, Szerbiából és Magyarországról.
56F1521B-2354-4CBA-9030-ECA375225F12

A rangos eseményre a Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében (Szeged, Tisza Lajos krt. 79-81.) kerül sor. A verseny célja, hogy a zongora szakos hallgatók és ifjú művészek Bartók Béla szülővárosa - Nagyszentmiklós - közelében, Szegeden mutatkozhassanak be. Már évek óta tartalmas kapcsolatot ápol a két város, melyet a szervezők e versennyel is szeretnének tovább gazdagítani. További cél, hogy a tehetséggondozáson túl pódiumlehetőséghez jussanak az arra legméltóbb muzsikusok.  

A versenyt három fordulóban rendezik. Az elődöntőben és a középdöntőben szóló műveket, a döntőben egy versenyművet kell előadni, amit a Szegedi Szimfonikus Zenekar kísér, Gyüdi Sándor Liszt Ferenc-díjas karmester vezényletével. A gálahangversenyt a romániai Nagyszentmiklóson, a Nákó-kastélyban tartják. A verseny értékelését a hazai és a nemzetközi koncertéletben elismert rangos zsűri látja el, a verseny összdíjazása 700.000 Ft és a győztes egy Kawai K-2ATX pianinóval is gazdagabb lesz.

http://www.music.u-szeged.hu/